Archery   Za streličare na svim razinama

XV.EU DVORANSKO PRVENSTVO    - KOPER : 24.-28.02.2015.

FOTO

Tamara Brlek,član streličarskog kluba „Budinščina“ nastupila je,kao član reprezentacije Hrvatske, na XV. Europskom dvoranskom prvenstvu u organizaciji Lokostrelske zveze Slovenije i Europske streličarske federacije (World Archery Europe).od 24.02. do 28.02. 2015.godine u Slovenskom gradu KOPER osvojivši 9.mjesto u ukupnom plasmanu. Čestitke Tamari i članovima reprezentacije na osvojenim rezultatima.

@Babok

FITA, "SISCIA"    - POPOVAČA : 17.06.2014.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina“ nastupili su u nedjelju u Popovači na FITA star turniru 2x50m/2x70m.

REZULTATI: DENI BABOK - JUNIOR - CU - 1.mjesto

DRAGUTIN POSAVEC - SENIOR - BB - 3.mjesto

DRAGAN POSAVEC - SENIOR - CU - 6.mjesto

@Babok

FITA, "SISAK"    - SISAK : 31.05.2014.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina“ nastupili su u SISKU na FITA natjecanju 2x50m/2x70m.

REZULTATI:

MAXIMILIJAN FERENĐA - DO 14g. - BB - 1MJESTO.

DRAGAN POSAVEC - SENIOR - CU - 12.MJESTO

@Babok

3D, "SNEŽNIK"    - SNEŽNIK : 31.05.2014.

FOTO

Član streličarskog kluba „Budinščina“,DRAGUTIN POSAVEC - SENIOR - BB - nastupio je na 3D takmičenju u Snežniku / Slovenija i u velikoj konkurenciji zuzeo odlično 9.mjesto.

@Babok

3D, "TURJAK"    - SLOVENIJA : 25.05.2014.

FOTO

Član streličarskog kluba „Budinščina“,DRAGUTIN POSAVEC - SENIOR - BB - nastupio je na FIELD takmičenju u TURJAK-u u Sloveniji i osvojio 12.mjesto u svojoj konkurenciji.

@Babok

FITA, "RIJEKA"    - RIJEKA : 11.05.2014.

FOTO

Član streličarskog kluba „Budinščina“,DRAGUTIN POSAVEC - SENIOR - BB - nastupio je u RIJECI na FITA natjecanju 2x50m/2x70m. i osvojio 1.mjesto u svojoj kategoriji.

@Babok

FITA, "ČAKOVEC"    - KATARINA ZRINSKI : 03.05.2014.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina“ nastupili su u nedjelju u ČAKOVCU na FITA star turniru 2x50m/2x70m.

REZULTATI:

DRAGUTIN POSAVEC - SENIOR - BB - 1.mjesto

DRAGAN POSAVEC - SENIOR - CU - 10.mjesto

@Babok

FITA, "PAKRAC"    - PAKRAC : 03.05.2014.

FOTO

Član streličarskog kluba „Budinščina“,DRAGAN POSAVEC - SENIOR - CU - nastupio je na FITA takmičenju u PAKRAC-u i osvojio 4.mjesto u svojoj konkurenciji.

@Babok

3D, "VRSAR"    - VRSAR : 26.04.2014.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina“nastupili su na 3D takmičenju u VRSAR-u u Istri i osvojili u svojoj konkurenciji sljedeće pozicije:

DRAGUTIN POSAVEC - SENIOR - BB - 2.mjesto

BOŽIDAR BRLEK - SENIOR - BB - 10.mjesto

TAMARA BRLEK - JUNIORI - CU - 1.mjesto

@Babok

FITA STAR, "SESVETE"    - SESVETE : 12.04.2014.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina“nastupili su na FITA STAR takmičenju u SESVETAMA i osvojili u svojoj konkurenciji sljedeće pozicije:

DRAGUTIN POSAVEC - SENIOR - BB - 4.mjesto

BOŽIDAR BRLEK - SENIOR - BB - 7.mjesto

TAMARA BRLEK - JUNIORI - CU - 1.mjesto

DENI BABOK - JUNIOR - CU - 5.mjesto

DRAGAN POSAVEC - SENIOR - 13.mjesto

@Babok

2x18m, "NOVI MAROF"    - NOVI MAROF : 16.02.2014.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina“ nastupili su u nedjelju 16. VELJAČE u Novom Marofu na dvoranskom streličarskom turniru. Turnir je održan prema FITA 2x18m pravilima, a naši streličari (posebno oni mladi) nastavili su berbu zlatnih medalja.

U kategoriji Juniorki, BB stilom gađala je i Nensi Klemen te je s 301 krugom osvojila prvo mjesto. U dobnoj kategoriji kadetkinja,stilom „zakrivljeni luk“ Teodora Ferenđa je sa 274 osvojena kruga zuzela četvrto mjesto.

U kategoriji juniorki složenim lukom gađala je Tamara Brlek i s 567 pogođena kruga osvojila 1. mjesto. Složenim lukom gađao je i junior Deni Babok koji je s 565 krugova također osvojio prvo mjesto. Istim stilom kadet Husinec Filip,sa osvojenih 512 krugova osvojio je 3. mjesto.

U kategoriji seniora u disciplini „goli luk“ nastupili su Dragutin Posavec sa 502 kruga osvaja 2.mjesto i Božo Brlek koji sa 453 kruga osvaja 6. mjesto.

Čestitke našim streličarima (posebno mladim) na izvrsnim rezultatima!

®By Babok

2x18m, "BOŽIČNI TURNIR"    - VARAŽDIN "AERNA" : 22.12.2013.

FOTO

Natjecateljski tim streličarskog kluba „Budinščina“ nastupili su u nedjelju 22. prosinca u Varaždinskoj "Areni" u Varaždinu na dvoranskom streličarskom turniru. Turnir „BOŽIČNI TURNIR – 2013“ održan je prema FITA 2x18m pravilima, a naši streličari (posebno oni mladi) nastavili su berbu krugova potrebnih za nadolazeče prvenstvo Hrvatske.

Čestitke našim streličarima na izvrsnim rezultatima!

®By Babok

2x18m, "SVETI NIKOLA"    - SISAK : 08.12.2013.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina“ nastupili su u nedjelju 8. prosinca u Sisku na dvoranskom streličarskom turniru. Turnir „Sveti Nikola – 2013“ održan je prema FITA 2x18m pravilima, a naši streličari (posebno oni mladi) nastavili su berbu zlatnih medalja.

U kategoriji dječaka do 12 godina golim lukom gađao je Maksimilijan Ferenđa i s ostvarenih 416 krugova uvjerljivo je osvojio 1. mjesto. U kategoriji djevojčica do 14 godina istim stilom gađala je i Nensi Klemen te je s 382 krugova također osvojila prvo mjesto. U istoj dobnoj kategoriji stilom „zakrivljeni luk“ Teodora Ferenđa osvojila je s 393 kruga treće mjesto.

U kategoriji juniorki složenim lukom gađala je Tamara Brlek i s 562 pogođena kruga osvojila 1. mjesto. Složenim lukom gađao je i junior Deni Babok koji je s 564 krugova također osvojio prvo mjesto. Istim stilom senior Krešimir Babok,sa osvojenih 557 krugova osvojio je 16. mjesto.

U kategoriji seniora u disciplini „goli luk“ nastupili su Dragutin Posavec, Božo Brlek i Dragan Posavec koji su redom osvojili 6., 9. i 10. mjesto.

Čestitke našim streličarima (posebno mladim) na izvrsnim rezultatima!

®By Bruno

2x18m, "MALA SUBOTICA"    - ČAKOVEC : 24.11.2013.

FOTO

Streličarski klub „KATARINA ZRINSKA" iz Čakovca organizirala je turnir u sportsku dvoranu u Maloj Subotici.

Na turniru u popodnevnoj izmjeni ispred SK Budinščina nastupili su:

-II. IZMJENA

DO 12g.

MAX FERENĐA - BB - ZLATO

DO 14g.

TEODORA FERENĐA - OL - SREBRO

JUNIORI

DENI BABOK - CU - ZLATO

TAMARA BRLEK - CU - ZLATO

SENIORI

DRAGAN POSAVEC - SB - 1.mj.-VAN KONKURENCIJE

DRAGUTIN POSAVEC - BB - ZLATO

BOŽO BRLEK - BB - SREBRO

KREŠIMIR BABOK - CU - 9.mj.

ovaj vikend "okitili" smo sa 4 ZLATNE MEDALJE,2 SREBRNE MEDALJE

©Babok

FITA 2x18m, "Martinjski turnir"    - NOVI MAROF : 16-17.11.2013.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina“ nastupili su nedjelju 17. studenog u Novom Marofu na „Martinjskom turniru“. Turnir je održan u organizaciji streličarskog kluba „Grebengradski streličari“ prema FITA 2×18 m + OR pravilima. Na turniru održanom u športskoj dvorani OŠ „Novi Marof“ nastupilo je više naših streličara, a odličnim rezultatima najavili su uspješnu dvoransku sezonu.

U kategoriji dječaka do 12 godina golim lukom gađao je Maksimilijan Ferenđa i sa ostvarenih 343 krugova osvojio 1. mjesto. Golim lukom gađala je i Nensi Klemen koja je u kategoriji djevojčica do 14 godina sa ostvarenih 331 krugova također bila prva. U kategoriji dječaka do 14 godina i stilom „složeni luk“ nastupio je Filip Husinec i sa sjajnih 519 krugova osvojio 1. mjesto. Istom vrstom luka gađala je u uzrastu kadetkinja Tamara Brlek i sa sjajnih 563 krugova nakon vrlo napete borbe u eliminacijama osvojila 2. mjesto

Složenim lukom gađao je i Deni Babok koji je sa 555 krugova (naspram 556 koliko je imao prvoplasirani Andro Žamboki iz PSK „Zagreb“) osvojio drugo mjesto.

U kategoriji seniora u disciplini „goli luk“ nastupio je aktualni 3D prvak Hrvatske Dragutin Posavec i sa sjajnih 477 krugova u kvalifikacijama, te napetoj borbi u eliminacijama, u konačnici osvojio odlično 2. mjesto. U istoj kategoriji nastupio je i Božo Brlek koji je sa 408 krugova osvojio 4. mjesto. Dragan Posavec gađao je zakrivljenim lukom te je sa 430 krugova osvojio 11. mjesto, dok je Krešimir Babok složenim lukom i sa ostvarenih 544 krugova osvojio 14. mjesto.

Rezultati koje su naši streličari ostvarili u Novom Marofu pokazatelj su da se u klubu odlično radi, te da u nadolazećim godinama (posebno od onih najmlađih) možemo očekivati velike stvari.

©Bruno

40 god. streličarstva u Varaždinu * POČETAK DVORANSKE SEZONE    - VARAŽDIN : 10.11.2013.

FOTO

Streličarski klub „Cekin“ organizirao je Rođendanski turnir iznenađenja u nedjelju 10.studenog (novembra) 2013. godine koji je održan u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu pokraj gradskog groblja. U ugodnoj atmosferi natjecanje se je odvijalo na zanimljiv način,postavljena su lica bila presavinuta na pola tako da je bilo interesantno (nekima) pucanje u pola lica na meti, zgodan način zabave za rođendan! Ovo je bio i prvi nastup za "nove" streličare (sa iskustvom) Tamare Brlek i tate u pratnji Božo Brlek-a,gdje je Tamara osvojila 2.mjesto u svojoj kategoriji.I prvi nastup za Maximilijana Ferenđu koji je nedavno uspješno završio školu streličarstva. Sve u svemu ugodno provedena Nedjelja u dobrom raspoloženju svih streličara.

NASTUPILI NA TURNIRU:

Streličari:

DO 20 GODINA:

TAMARA BRLEK - CU

DENI BABOK - CU

TEODORA FERENĐA - OL

NENSI KLEMEN - BB

MAX FERENĐA - BB

DO 40 GODINA:

DRAGAN POSAVEC - OL

PREKO 40 GODINA:

DRAGUTIN POSAVEC - BB

BOŽO BRLEK - BB

KREŠIMIR BABOK - SB

======================================

©BABOK

Prvenstvo Hrvatske_3D    - UTISKANI : 05.10.2013.

FOTO

Član streličarskog kluba „Budinščina"; Dragutin Posavec, nastupio je u Utiskanima na Hrvatskom prvensrvu u 3D,na utakmici koju je organizirao Streličarski klub Bjelovar iz BJELOVAR-a i Hrvatski streličarski savez, gdje je osvojio 1.mjesto i time osvojio titulu državnog prvaka u 3D/IB disciplini. Njegov trud i ulaganje u ovaj sport može biti primjer mnogima a za svaku je pohvalu. Bravo Drago!

©BABOK

HR 3D KUP_FINALE    - UTISKANI : 28.09.2013.

FOTO

Član streličarskog kluba „Budinščina"; Dragutin Posavec, nastupio je u Utiskanima na Hrvatskom 3D kupu,na finalnoj utakmici koju je organizirao Streličarski klub Bjelovar iz BJELOVAR-a i Hrvatski streličarski savez, gdje je osvojio 2.mjesto.

PRVENSTVO HRVATSKE    - SISAK - 14+15.09.2013.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina" nastupili su u Sisku na prvenstvu države.Boje streličarskog kluba „Budinščina“ branili su Dragutin Posavec, Deni Babok i Leonard Ferenđa.Senior Dragutin Posavec nastupio je u kategoriji golog luka te je od 12 natjecatelja nakon kvalifikacijskog dijela imao pogođenih 1160 krugova čime je od 10 natjecatelja zauzimao odlično drugo mjesto. Nakon raspucavanja Posavec nažalost nije uspio sačuvati drugo mjesto čime bi osvojio naslov viceprvaka Hrvatske, već se morao zadovoljiti sa šestim mjestom. No bez obzira na taj rezultat, pitanje je dana kada će Posavec u svoju vitrinu pospremiti odličja sa državnih prvenstava. Posavec se od samih početaka bavljenja streličarstvom i osnivanja streličarskog kluba „Budinščina“ pokazao kao uzoran športaš koji osim redovitih dolazaka na službene treninge kluba, mnogo slobodnog vremena odvaja za dodatne treninge kako bi njegovi rezultati bili što bolji. Prvak države u kategoriji golog luka je Damir Marošević iz SK „Kune“ koji je zadržao prvo mjesto iz kvalifikacija. U kategoriji juniora (složeni luk) Deni Babok zauzeo je u kvalifikacijskoj rundi sa 1298 krugova drugo mjesto. Prvo mjesto pripalo je Anđelu Šuvaku iz SK „Rijeke“, a takav je poredak ostao i nakon raspucavanja, što će reći da je Baboku pripalo drugo mjesto i srebrna medalja. U kategoriji kadeta (zakrivljeni luk) nastupio je Leonardo Ferenđa koji je u kvalifikacijskoj rundi zauzeo 11. mjesto, što mu nije bilo dovoljno za ulazak u raspucavanje. Naslov prvaka Hrvatske u ovoj kategoriji pripao je Ivanu Horvatu iz SK „Sesveta“.

Text By Bruno

FITA 144.KONJŠČINA    - KONJŠČINA - 08.09.2013.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina" nastupili su po sunčanom i toplom vremenu 08.09.2013.g. u Konjščini.Streličarski klub „Grofovi Konjski“ organizirao je streličarsko natjecanje FITA 144 na kojemu je sudjelovalo 28 klubova.Osim domaćih klubova na turniru se natjecalo i 11 klubova iz susjedne nam Slovenije odnosno Bosne i Hercegovine.nedjeljni turnir označio je i početak aktivnog takmičenja za dvije naše članice – Teodoru Ferenđa i Nensi Klemen. Uz njih, boje streličarskog kluba „Budinščina“ branili su i Dragutin Posavec, Dragan Posavec, Filip Husinec i Deni Babok. Nensi Klemen u kategoriji djevojčica do 14 godina (goli luk) osvojila je prvo mjesto sa pogođenih 808 krugova. U kategoriji golog luka gađali su i seniori Dragutin Posavec i Dragan Posavec te su osvojili 6. i 7. mjesto. U njihovoj kategoriji zlatom se okitio Dražen Herendić iz streličarskog kluba „Agram“, a spomenimo kako su streličari od 2. do 6. mjesta bili relativno izjednačeni. Dragutin Posavec gađao je 1062 krugova, dok je drugoplasirani domaći streličar Robert Tuškan ostvario 1114 krugova. U kategoriji djevojčica do 14 godina (zakrivljeni luk) nastupila je Teodora Ferenđa te je iza slovenske streličarke Hane Čurk iz streličarskog kluba „Paradoks“ osvojila drugo mjesto. U kategoriji dječaka do 14 godina (složeni luk) Filip Husinec osvojio je drugo mjesto iza ljutog rivala Patrika Astaloša iz SK “Oroslavja”. Husinec je gađao izvrsnih 1301 krugova, no Astaloš je ljestvicu postavio na 1338. U kategoriji juniora (složeni luk) Deni Babok osvojio je sa 1272 kruga prvo mjesto. Čestitke našim streličarima na ostvarenim rezultatima, a ovaj će im turnir poslužiti i kao izvrsna uvertira u FITA144 Prvenstvo Hrvatske koje će se održati 14. i 15. rujna u Sisku. text by Bruno

900 KRUGOVA - PRELOG    - ZLATNA STRIJELA PRELOGA - 14.07.2013.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina" nastupili su po sunčanom i toplom vremenu 14.07.2013.godine u Prelogu. Za zlatnu strijelu Preloga natjecali su se : Husinec Filip,koji je natjecanje završio na drugom mjestu sa srebrnom medaljom,Deni Babok,prvo mjesto u kategoriji Juniora,Složeni luk,Dragan Posavec zauzeo je 10.mjesto u kategoriji seniori olimpik i Dragutin Posavec četvrto mjesto u kategoriji seniora BB. Zlatnu strijelu Preloga osvojio je Dragutin Posavec kojeg je sponzor nagradio i sa 90 jaja. ®Babok

3D - BRINJE    - 3.HR 3D kup - 07.07.2013.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina" nastupili su

FILD - OGULIN    - 30.06.2013.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina" nastupili su

FITA - ŽABNO    - 23.06.2013.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina" nastupili su

3D - NAŠICE    - 3D NOVE NADE SK BUDINŠČINA, 15.06.2013.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Budinščina" nastupili su po prvi puta na 3D takmičenju i postigli zapažene rezultate na tom polju. Nastupili su: Husinec Filip-HU-do 14.god. ; Posavec Dragan-OL-Senior;Posavec Dragutin-BB-Senior. U dobroj konkurenciji osvojili su dovoljno bodova koji ssu im donjeli: Filipu Zlatnu medalju,Draganu Zlatnu medalju ,dok Dragutin nije imao sreće ovaj puta za medalju ali bitna je volja i uživanje u ovom sportu. Sljedeći nastup predviđa se u Žabnu sljedeći vikend. Poželimo ekipi koja će nastupiti..."Sve u Zlato"

@Babok

KONJŠČINA-KOSOVEČKO    - 2D - FOREST ROUND, 18.05.2013.

FOTO

Članovi streličarskog kluba „Grofovi Konjski“ iz Konjščine organizirali su u subotu 18.05.2013. godine streličarsko natjecanje u 2D disciplini kod lovačkog doma u Kosovečkom. Članovi streličarskog kluba "Budinščina" imali su odličan uspjeh. Husinec Filip-CU-Zlato;Draženka Babok-TRB-Srebro;Posavec Dragutin-ST-Zlato;Posavec Dragan-OL-Srebro.Turnir je održan po sunčanom i vjetrovitom vremenu uz prisustvovanje 13 streličarskih klubova.Natjecanje je završeno uz podjelu medalja i ugodno druženje uz domaće tamburaše VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=MeqyrfM-Ijw&feature=player_detailpage#t=0s

@Babok

BUDINŠČINA    -DANI OPČINE BUDINŠČINA, 26.04.2013.

FOTO

Program ovogodišnjeg Dana Općine Budinščina započeo je u petak 26. travnja u 18.00 sati na igralištu NK Milengrada u Budinščini.Na nogometnom igralištu u Budinščini započela je u 14.00 sati prezentacija Streličarskog kluba “Budinščina” i njegovih gostiju. Tijekom popodneva okupilo se mnogo zainteresiranih, a za njih je održano i takmičenje. Prekrasni i topli dan(26C)naprosto je bio grijeh provesti u kući zatvoren,pogotovo ako ste strelićar. Naravno da sa treninzima nastavljamo vani svaki ponedjeljak i petak od 18:00 - 20:00 sati,službeno,a neslužbeno i duže. Svi Vi koji neznate ništa o streličarstvu ili znate nešto,a htjeli bi se okušati u tom sportu,dobro došli.!

@Babok

BUDINŠČINA    -POČELO OUTDOOR TRENIRANJE, 19.04.2013.

FOTO

KONAČNO! Nakon dugog zimskog,kišovitog i hladnog dijela godine koji nas je skučio u dvoranama,hodnicima i kojekakvim mjestima za trening,napokon je stiglo Proljeće. Streličari su pohitali sa opremom na igralište i sa oduševljenjem trenirali dok sunce nije počelo tonuti na zapadu. Prekrasni i topli dan(26C)naprosto bi bio grijeh provesti u kući zatvoren,pogotovo ako ste strelićar. Naravno da sa treninzima nastavljamo vani svaki ponedjeljak i petak od 18:00 - 20:00 sati,službeno,a neslužbeno i duže. Svi Vi koji neznate ništa o streličarstvu ili znate nešto,a htjeli bi se okušati u tom sportu,dobro došli.!

@Babok

VARAŽDIN   Dvoransko Prvenstvo Hrvatske-Indoor 2 x 18m -, 10.03.2013.

FOTO

10. ožujka 2013. u Varaždinu, u organizaciji streličarskog kluba "Cekin" održano je FITA 2x18m + OR Dvoransko Prvenstvo Hrvatske 2013. - 08. turnir iz Kalendara natjecanja Hrvatskog streličarskog saveza u 2013. godini. Na PH, uz 140 natjecatelja nastupili su, Deni i Krešimir Babok,članovi streličarskog kluba Budinščina iz Budinščine. Među najboljim streličarima u Hrvatskoj Krešimir je nakon drugog kruga eliminacija zauzeo 9. mjesto u konkurenciji 25 najboljih seniora-kompaund dok je Deni Babok u konkurenciji juniori-kompaund između 8 najboljih juniora u Hrvatskoj,nakon četvrtog kruga eliminacija ušao u borbu za zlato i izgubio od svojeg ekipnog kolege Marija te time osvojio srebro. Uz srebrnu medalju na prvenstvu Hrvatske Deni je dobio i plaketu od Hrvatskog Streličarskog Saveza za osvojeno prvenstvo europe u 2012.godini.

@Babok

SISAK   SISAČKA ZIMA -Indoor 2 x 18m -, 03.03.2013.

FOTO

SK "Sisak" je u nedjelju 03. ožujka 2013. organizirao turnir FITA star 2 x 18 m "Sisačka zima" , 07. turnir iz kalendara streličarskog saveza u 2013. godini. Na takmičenju je nastupilo 190 streličara iz cijele Hrvatske,a boje SK Budinščina branio je ,a i obranio Deni Babok osvojivši prvo mjesto i Zlatnu medalju u kategoriji juniora – složeni luk. Sljedeći nastup je več u Nedjelju,10.03. U Areni Varaždin na državnom prvenstvu.

@Babok

ŽALEC    -Indoor 2 x 18m -, 09.02.2013.

FOTO

Karnevalska subota,pripremila je snježnu dobrodošlicu streličarima u Žalecu. Hladnoća i turobnost dana nisu imali nikakav utjecaj na 231 strijelca iz 31 slovenskih i 7 hrvatskih klubova. To je bilo lijepo okupljanje s kolegama iz slovenije. Ispred streličarskog kluba "Budinščina" nastupio je Deni Babok koji je u žestokoj konkurenciji juniora osvojio 4.mjesto. Sljedeće takmićenje bit će u Sisku 03.03.2013. pod nazivom "Sisačka zima" koje je i posljednje, prije državnog prvenstva.

@Babok

ZAGREB    -17. "Sveti Sebastian" i 37. prvenstvo Grada Zagreba - 26.01.2013.

FOTO

Streličarski klubovi "PSK Zagreb 1955", "3D Medvednica" i Zagrebački streličarski savez organizirali su turnir FITA 2x18 m, 17. "Sveti Sebastian", i 37. dvoransko prvenstvo Zagreba, 3. turnir iz kalendara streličarskog saveza u 2013. godini pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba,gosp.Milana Bandića, koji se održao 26. siječnja 2013. u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu. U odličnom ambientu sportske dvorane i dobroj organizaciji domačina, streličari streličarskog kluba „Budinščina“ koji su nastupili na ovom takmičenju,Deni Babok i Leonardo Ferenđa otpucali su svaki 300 strelica i sa ostvarenim krugovima zauzeli osvojena mjesta u svojim kategorijama. Deni Babok – Juniori – 2. Mjesto Leonardo Ferenđa – Kadet – 6.mjesto Sledeći nastup Naših streličara očekuje se na 4. kostimiranom turniru "Robin Hood", Rijeka - 03.02.2013. Želimo im „Sve u Zlato“

@Babok

ČAKOVEC    - FITA 2x18m,13. siječnja 2013.

FOTO

Streličarski klub "Katarina Zrinski" 13. sječnja 2013. organizirao je turnir FITA 2x18 m, 01. turnir iz kalendara streličarskog saveza u 2013. godini koji se održao u sportskoj dvorani GOC-a. Za SK Budinščina nastupili su: DENI BABOK - JUNIOR - CU, LEONARDO FERENĐA - KADET - OL, DRAŽENKA BABOK - SENIORKA - LB. Deni Babok osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji, Leonardo Ferenđa osvojio je 7.mjesto dok je Draženka Babok osvojila treće mjesto u svojoj kategoriji sa tradicionalnim lukom.

@Babok

VARAŽDIN  XX. "Božični turnir" - FITA 2x18m, Varaždin 16. prosinca 2012.

FOTO

Streličarski klub "Cekin" bio je organizator 20. "Božičnog turnira" - FITA 2x18m, - 69. turnir iz Kalendara natjecanja Hrvatskog streličarskog saveza u 2012. godini, koji se održao u Varaždinu 16. prosinca 2012. u prekrasnom ambientu sportske dvorane "Arena Varaždin" na kojem su nastupila 122 streličara iz Hrvatske,Slovenije,Bosne i Hercegovine

Za "SK Budinščina" nastupio je Deni Babok u kategoriji juniori - kompaund. U prvom dijelu utakmice, kvalifikacija, zauzeo je 4.mjesto da bi u drugom dijelu natjecanja, eliminacija, u žestokoj konkurenciji ušao u polufinale. Tu nije imao sreće i izgubio je priliku da uđe u borbu za zlato,ali slijedom utakmice ušao je u finale i prilike za osvajanje 3.mjesta. Nakon dobre borbe sa kolegom iz Slovenije i rezultatima koji su dizali publiku na noge, došlo je do izjednačenja rezultata nakon čega slijedi "šut off", svaki takmičar puca jednu strijelu. Tko je bliže sredini osvaja meć. Naravno nije teško pogoditi ishod ovog meća,u napetoj atmosferi dvorane,u isčekivanju ishoda meća, Deni ispaljuje sigunu strijelu koja završava u strogom centru mete i osvoja 3. mjesto i brončanu medalju. To je tako kad učenik nadigra učitelja, pa njegov trener, Krešimir Babok koji je nastupio u seniorskoj kategoriji,kompaund,osvaja 23. mjesto.

Ovim turnirom smo završili sva službena takmičenja za ovu godinu.

@Babok

SISAK  FITA 2 X 18m.+ OR

FOTO

SK "Sisak" je u nedjelju 09. prosinca 2012. organizirao FITA star 2 x 18 m + OR, 68. turnir iz kalendara streličarskog saveza u 2012. godini. Turnir se održao u sportskoj dvorani BREZOVICA u predgrađu Sisaka,

Za SK Budinščina nastupio je Deni Babok u kategoriji seniori - kompaund i osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju.

@Babok

SLOVENIJA   12. MEMORIJAL MATEJA ŠABCA

FOTO

Prvi nastup SK Budinščina u Postojni.

U Nedjelju,02.12.2012.

Streličarski klub Budinščina nastupio je na dvoranskom turniru 2 x 18 m. - 12.memorijalu Mateja Šabca.

Boje SK Budinščina branili su Ferenđa Leonardo i Deni Babok. Deni Babok osvojio je 3.mjesto i Brončanu medalju koja je ujedno i prva medalja u povjesti streličarskog kluba Budinščina. Leonardo Ferendja je u svojoj konkurenciji zauzeo 15.mjesto.

Sljedeće takmičenje je 16.12.2012. u Varaždinskoj areni pod nazivom "Božični turnir" u organizaciji streličarskog kluba "Cekin" iz Varaždina.

Za taj turnir su prijavljeni:

DENI BABOK - JUNIOR - CU

LEONARDO FERENĐA - KADET - OL

KREŠIMIR BABOK - SENIOR - CU

Poželimo našim takmičarima svaku sreću uz streličarski poklić

"SVE U ZLATO"

@Babok

Danska    JUNIORSKO I KADETSKO EUROPSKO PRVENSTVO

U Danskoj u mjestu Nykøbing F. se od 02. do 07. srpnja 2012. održava Europsko juniorsko i kadetsko prevenstvo u metnom streličarstvu.

Hrvatsku na ovom natjecanju predstavljaju Deni Babok, Domagoj Buden i Mario Vavro u kategoriji kadeta složenog luka pojedinačno i kao tim, Maja Orlić, Tamara Brlek i Vanja Potrkač u kategoriji kadetkinja složenog luka, pojedinačno i u timu, Ivan Horvat, Matija Mihalić i Lovro Pavlaković u kategoriji kadeta zakrivljenog luka pojedinačno i u timu te Vedran Orlić kao junior u kategoriji zakrivljenog luka. .

Ženski kadet tim u kategoriji složenog luka u sastavu Tamara Brlek, Maja Orlić i Vanja Potrkač osvojile su 1. mjesto, ali na žalost nisu dobile titulu Europskih prvakinja jer je u eliminacijama sudjelovalo samo tri ekipe te se po pravilima ne dodjeljuju titule u tim kategorijama. Kadeti složenog luka Domagoj Buden, Mario Vavro i Deni Babok su poslije kvalifikacija zauzeli 3. mjesto te su se u 1/4 eliminacijama natjecali protiv tima iz Turske koje su pobjedili 223:217, u 1/4 eliminacijama su pobjedili tim Velike Britanije 223:218 te su u finalnoj borbi bili bolji od tima iz Slovenije i rezultatom 223:220 su osvojili prvo mjesto te su postali Europski prvaci.

Čestitamo Europskim prvacima !!!

i svim našim mladim natjecateljima na uspjehu. FOTO

@Babok